به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، محمدجعفر قائمپناه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان سیستان و بلوچستان، با بیان اینکه انشالله این سفر مایه برکت برای این استان باشد، اظهار کرد: شرایط فعلی حاکم بر استان مقداری قابل توجه است که همین شرایط هم میتواند برای استان تهدید باشد و هم میتواند فرصت باشد. شرایط محیط زیست حاکم بر استان، گردوغبار، هم سیل، هم خشکسالی و ... گاهاً این محیط خشن را برای مردم فراهم میکند که روی تمام شاخصهای توسعه تاثیر میگذارد.
وی ادامه داد: دومین موضوعی که در این استان مطرح است، همسایگی با دو کشور افغانستان و پاکستان است، که این دو کشور در واقع از نظر اقتصادی و از نظر سیاسی دچار چالشهای جدی هستند. هممرز بودن برای استان میتواند فرصت باشد ولی در شرایط فعلی که ما با عدم ثبات در دو تا کشور روبهرو هستیم، به صورت تهدید برای ما مطرح است. به طوری که الان سیاست بر این است که دیوار بتنی بین مرز کشیده شود. سومین موضوعی که شرایط استان را رقم میزند، قاچاق مواد مخدر، اسلحه و سوخت است که اینها هم بر اقتصاد استان و شرایط سرمایهگذاری در استان تاثیر گذاشته است و یک مقداری شرایط امنیتی را در استان حاکم کرده است.
قائمپناه اضافه کرد: تفاوتهای قومی و تفاوتهای مذهبی در استان میتواند هم فرصت باشد و گاهاً اگر توجه نکنیم میتواند تبدیل به تهدید شود. نکته بعدی که شرایط را برای استان سخت کرده، فعالیت گروههای وابسته به بیگانه است و اشراری که وجود دارند، سرویسهای جاسوسی که از کشورهای مختلف در اینجا فعالیت میکنند که گاهاً شاهد هستیم عزیزان ما چه از مردم سیستان و بلوچستان و چه از دیگر نقاط کشور که در اینجا هستند، به شهادت میرسند و اخیراً هم شاهد این شهادتها بودیم. نکته بعدی تاثیرگذار بر شرایط استان، وسعت و پهناوری استان و دوری از مرکز است و در نهایت بالاخره بعد از ۴۵ سال ما شاهدیم علیرغم سرمایهگذاریهای زیادی که در استان شده، شاخصهای استان شاخصهای مناسبی نیست.
معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: در بحث بیکاری تقریباً استان رتبه آخر را دارد، متوسط درآمد خانوار در کل کشور ۲۵۶ میلیون تومان ولی در استان ۱۶۷ میلیون است. هزینههای خانوار شهری در سال ۱۴۰۲ در زاهدان در استان سیستان و بلوچستان ۱۵۷ میلیون تومان بوده در حالی که در کشور این عدد ۲۰۶ میلیون تومان بوده است. این نشان میدهد که این شاخصها، شاخصهای مناسبی نیست؛ سرانه آموزشی هم همینطور و آب شرب و ... .
وی تاکید کرد: آقای دکتر پزشکیان با توجه به علاقه و نگاه عادلانهای که میخواهند در مدیریت خودشان اعمال کنند، اولین سفر خود را به استان سیستان بلوچستان انتخاب کردند. رضایتمندی مردم توام با حفظ کرامت مردم مد نظر ایشان است و به همین خاطر ما مراسم استقبالی که در گذشته مرسوم بود و به اصطلاح استقبال مردمی را حذف کردیم و دوست داشتیم که بیشتر شنونده باشیم. از صبح تا الان هم جناب آقای دکتر بیشتر شنیدند و کمتر گفتند. شنیدن به نظر من یک نکته مهم است که انشالله این رویکرد در دولت ما کماکان ادامه دارد. در این سفرها ما میخواهیم شاخص عدالت را رعایت کنیم. ما دوست داریم در سفرها با مردم صادقانه صحبت کنیم، واقعبین باشیم و به دور از شعارگرایی، مصوبات سفر را مستند کردیم. میخواهیم اگر قولی میدهیم براساس صداقت و عملگرایانه و مطابق با قانون باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ هزار پروژه در کشور وجود دارد که عمدتاً مصوبات سفر استانی هستند ولی به دلیل نبودن منابع مالی نیمهکاره مانده و در واقع کشور را دچار یک چالش جدی کرده است، گفت: بنابراین ما قبل از سفر کار کارشناسی انجام میدهیم.
قائمپناه مجموع اعتبارات مصوب این سفر را ۱۲۴ همت اعلام کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، ۳۴ همت این اعتبارات تحقق پیدا میکند. دستگاههای مختلفی در این مصوبات ذکر نام شدهاند؛ سازمان محیط زیست، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، وزارت راه و شهرسازی، وزارت علوم، تحقیقات فناوری، وزارت نیرو و وزارت ورزش و جوانان.
معاون اجرایی رئیسجمهور افزود: یکی دیگر از مبانی که ما در این سفر دنبال کردیم، انعقاد تفاهم با ۱۷ شرکت و هلدینگ اقتصادی در بخشهای مختلف به میزان پیشبینی سرمایهگذاری در ۳۴ طرح است.
وی افزود: قبل از سفر یک نظرسنجی توسط مرکز ارتباطات مردمی انجام شد، در سوالی که ما از مردم کردیم تا چه اندازه تمایل به مهاجرت به کشورهای دیگر دارید علیرغم این همه محرومیت و شاخصهای پایین توسعه، ۸۰ درصد مردم سیستان بلوچستان تمایلی به مهاجرت به کشورهای دیگر ندارند. سوال کردیم که چه میزان نسبت به موفقیت دولت آقای دکتر پزشکیان امیدوار هستند؟ بیش از ۶۶ درصد مردم سیستان بلوچستان امید به موفقیت دولت آقای دکتر پزشکیان دارند.
قائمپناه گفت: سیستان و بلوچستان مظهر ایراندوستی است. ۹۵.۸ درصد مردم استان گفتهاند ما افتخار میکنیم که ایرانی هستیم و به ایرانی بودن خودشان افتخار میکنند، این برای ما مایه سربلندی است؛ علیرغم همه این گردوغبار و خشکسالی و باران و سیل و ترور، باز به ایرانی بودن خودشان افتخار میکنند. ما به شما افتخار میکنیم.
معاون اجرایی رئیسجمهور خبر داد:
معاون اجرایی رئیسجمهور مجموع اعتبارات مصوب اولین سفر استانی رئیسجمهور به استان سیستان و بلوچستان را ۱۲۴ همت اعلام کرد و گفت در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، ۳۴ همت این اعتبارات تحقق پیدا خواهد کرد.
ارسال نظرات